Borvidék
Eger
Terület
30 hektár
Szőlőfajták
leányka, királyleányka, kékfrankos, kadarka, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir
Dűlők
Síkhegy, Almagyar, Marinka, Cigléd
Talaj
Vulkanikus alapkőzeteken agyag, agyagbemosódásos talaj, barna erdőtalaj.
Borkészítés
Reduktív és hordós borkészítés egyaránt.
Pincészetünk 30 hektáron gazdálkodó többgenerációs, családi birtok az Egri Borvidéken, mely jövőre ünnepeli megalapításának 40. évfordulóját. A borkészítésnél fő szempontunk a régi egri ízvilág megőrzése mellett a jelenlegi legmodernebb technológiák ötvözése a hagyományossal. A birtokra jellemző, hogy a szőlő telepítéstől a borpalackozásig mindent saját magunk végzünk, így az egész folyamatot az irányításunk alatt tartjuk. A szőlőfeldolgozás hagyományos és reduktív módszerekkel történik. A fehérborok nagy része irányított erjesztéssel készül. A vörösborokat héjon erjesztés után lefejtjük 1,5-2 évre hagyományos tölgyfa hordókba, majd még legalább féléves palackos érlelés után mutatjuk be.